2019

2019, het jaar van......

Tja, waar was het eigenlijk het jaar van? Eigenlijk niet van één specifiek ding zoals vorig jaar toen het duidelijk om mijn eerste cd draaide. Maar als ik het al een naam moet geven, was het het jaar van dankbaarheid: zulke warme, lieve reacties gehad uit zulke onverwachte hoeken.

Afgelopen jaar heb ik voor het eerst op afdelingen met (zwaar)demente mensen gespeeld. En voor mensen met lichamelijke handicaps. En uit die hoek kwamen de mooiste reacties die voor mij heel dierbaar zijn. Zo was er een meneer die een uur lang vrolijk mee zat te zingen: "Tjing Tjoing, Kling Kloing!" om later van de verpleging te horen te krijgen dat hij meestal heel verdrietig is en veel moet huilen.....

Of een mevrouw die zwaar dement is, maar me heel helder aankeek na een optreden en luid en duidelijk zei dat ze het heel erg mooi had gevonden.

Deze kersen op de taart maken het harpspelen nèt een stukje mooier. Geven mij ontzettend veel plezier en ik kan dat plezier gelukkig ook doorgeven: een zwaar spastische mevrouw die op mijn harp mocht spelen. Weliswaar met hulp, maar ze kon prachtige geluiden maken! En haar gezicht straalde van geluk, zo gaaf om te zien!

Maar er waren ook een paar prachtige privé hoogtepunten: met Lene Helisir samen mogen spelen op Imaginarium, gevraagd worden op FantasyFest, op een prachtige handfasting aanwezig mogen zijn, de workshops op CastleFest, en straks drie avonden spelen in een prachtig verlicht bos.

En de eerste dingen voor 2020 staan ook al weer in de agenda!

Ik wens jullie allemaal een prachtige terugkeer van het licht, een veilige jaarwisseling en een muzikaal nieuw jaar!

Liefs,

Petra