2018

juli 2017: "Verkoop je ook cd's?"

Deze vraag, gesteld door een bezoeker van een festival waar ik optrad, heeft de sfeer voor 2018 voor mij neergezet. Op dat moment moest ik "nee" zeggen, maar het zaadje was geplant en het idee van een cd begon vorm te krijgen. Oefenen, allerlei zaken regelen, de opnames, het proces van masteren en printen: bijna alles was nieuw of in ene een heel stuk serieuzer. En daarbij kwamen in ene een heleboel meer optredens. Enorm leuk, enorm uitdagend en het zorgde ook voor nieuwe emoties: de hoge top werd even gevolgd door een dal; het vertrouwen in mijzelf zakte tot onder het vriespunt. Maar met de bemoedigende woorden van een lieve vrienden "Joh, dat overkomt iedere muzikant!" was het dal gelukkig snel doortrokken en klom ik de volgende berg weer op.

De optredens waren divers, de verkoop van de cd loopt bovenverwachting en de geleende fondsen voor de opnames worden dit jaar nog terugbetaald: zo snel had ik niet durven hopen dat het zou gaan. En dat is mede dankzij jullie: jullie vertrouwen in mijn muziek, de aanschaf van de cd's en de downloadkaartjes. En de hartverwarmende reacties na het luisteren van mijn muziek........zo fijn!

Dankjulliewel!!

Inmiddels staan er nieuwe muziekstukken klaar om te leren. Dankzij de aanschaf van een nieuwe harp (enkelpedaal) kan ik nu uitgebreidere stukken gaan spelen en hoop ik in de toekomst jullie te overladen met verrassende nieuwe muziek.

Nog drie optredens te gaan op het moment van schrijven en dan is 2018 muzikaal afgerond en hang ik mijn harp aan de wilgen tot 1 januari 2019.

Ik wens jullie een hele fijne donkere tijd, een prachtig feest tijdens de terugkeer van het licht en een geweldig, muzikaal 2019.

liefs,

Petra